Návrh obývacího prostoru pro mladou rodinu

​Majitelé domku nedaleko Prahy měli zcela jasno v tom, co chtějí, ale nevěděli, jak by jejich přání mohla vypadat. V obývacím prostoru spojeném s kuchyňským koutem tráví rodina pohromadě nejvíce času. Malý předškolák sestavuje na podlaze koleje a mašinka už jede. Paní domu miluje květiny, a pán se zase rád začte do dobré knihy. Při tom chtějí být spolu, chtějí mít synka na očích, a chtějí, aby i při běžném provozu působil prostor uklizeným dojmem. Utopie? Návrh klade důraz na to, aby byl dostatek úložného místa, aby bylo kam dát knihy a květiny. Nechtěli jsme prostor zahltit. Úzká policová rampa u stropu je praktická a zároveň propojuje obývací pokoj s kuchyní, televizním zákoutím a jídelnou. Tabule mezi barem a vstupem do místnosti je využitá k uměleckým projevům malého, do budoucna si zde bude psát rodina praktické vzkazy. Knihovna kolem piána není jen knihovna, ale je zde důmyslně skrytý bar. Když jej otevřete, vypadá, že je neustále plný - zevnitř je na stěnách zrcadlo. Jídelní kout je řešen úložnou lavicí - noviny, deky, hračky... vše máte po ruce.

 

Realizace 2013,

Ing.arch. Sandra Poláčková,

konzul. Ing.arch. Daniela Vlčková