Rekonstrukce horské chalupy

Se sympatickými majiteli horské chalupy jsme si padli do noty hned na začátku, a tak se rozproudila živá debata o jejím budoucím výrazu a možném využití. Podstatné bylo si ujasnit, že objekt bude do budoucna sloužit k soukromé rekreaci - v létě (umělecký ateliér), v zimě (dovolená na lyžích), s tím, že se bude využívat nárazově - najednou přijede velká skupina přátel a bude potřeba je ubytovat (a ohřát). V přízemí se nachází společná místnost s kamny - do budoucna s pecí -, koupelna, WC, provozní prostory. Uvažuje se zde se saunou, a důležité je místo, kde se bude sušit mokré oblečení. Ve východní části domu bude samostatný "byteček", který bude využíván v případě, že do chalupy přijede v zimě jen pár lidí. Ten bude mlynářskými schody alternativně propojen s ateliérem nahoře. Obytné podkroví pak bude sloužit ke spaní a v druhé části jako již zmíněný ateliér. Měla by zde být koupelna, WC a také klidný prostor k četbě.

 

Projekt 2012, Ing.arch. Sandra Poláčková, Ing.arch. Daniela Vlčková